Ftohës centrifugale me mbajtje qeramike 19DV me Greenspeed Intelligence

Kapaciteti Nominal i ftohjes 1.400 – 3.500kW

 • Ftohës centrifugale AquaEdge 19DV integron teknologjitë më të fundit të Carrier:
  • Kompresori EquiDrive ™ me dy faza me strukturë të thjeshtuar dhe të ekuilibruar mundëson një performancë më efikase, të besueshme dhe më të qetë të makinës brenda një diapazoni më të gjerë të funksionimit.
  • Kushinetat qeramike lejojnë vajosjen e ftohësit për qetësi dhe efikasitet më të lartë.
  • Dizajni risi i rënies së filmit për avullues kryen në sisteme me presion të ulët, duke çuar në efikasitet më të lartë dhe ngarkesë më pak ftohëse.
  • Kontrolli SmartView™ e bën çdo operacion më efikas dhe më të mençur përmes funksionalitetit të zgjeruar dhe lidhjes më të mirë në distancë.
  • Përdorimi i PUREtec ™ R-1233zd (E) me Potencial të ulët të Ngrohjes Globale GWP ~ 1 përmbush angazhimin e Carrier për udhëheqjen e ruajtjes së mjedisit.
  • Carrier ka një proces rigoroz për përcaktimin dhe testimin e çdo përbërësi gjatë zhvillimit të produktit të ri për të siguruar besueshmëri dhe performancë të lartë.
 • 19DV është zgjidhja ideale për funksionim jashtëzakonisht të besueshëm dhe ekonomik, performancë më të qetë, kontrolle më të mençura, instalim fleksibël si dhe zhvillim të qëndrueshëm.

Ftohësa centrifugale Water-Cooled 19PV dhe pompa nxehtësie

Kapaciteti Nominal i ftohjes 550-1.600 kW dhe i ngrohjes 650-1.875 kW

 • Seria e ftohësit dhe pompave 19PV me kompresorë centrifugale me dy turbina garanton pajtueshmëri me Direktivat & Rregulloret Evropiane. Zgjidhja perfekte për aplikime ngrohje dhe ftohje në zyra, spitale, qendra tregtare dhe industri.
 • Kompresorë centrifugale me 2 turbina
  • Optimizuar për ftohësin R134a – tip pa vaj.
  • Seksioni i energjisë me motor dhe elektronik ftohet nga ftohësi.
  • Levitacion magnetik për funksionim të qetë.
  • Kompresimi nga 1.5 në 5.0 Motor me inverter sinkron me efikasitet të lartë me magnet të përhershëm.
  • Sistem i integruar i fillimit të butë (rryma fillestare e kufizuar në 5A).
  • Mbrojtje e plotë elektronike e motorit nga mbingarkesa termike dhe elektrike.
  • Sensor në thithjen dhe shkarkimin e ftohësit për monitorimin e temperaturës.
 • Avulluesi i guaskë – tub
  • Teknologji gland-less me performancë të lartë*.
  • Pako e tubit të bakrit me brazda të brendshme dhe të jashtme.
  • Izolim termik 19 mm.
  • Bashkim i tipit Victaulic.
  • Presioni maksimal, ana e ujit, prej 10 bar.
 • Kontrolli Touch Pilot™
  • Ekran me prekje 7″, lehtësisht i përdorshëm
  • Menaxhimi në distancë përmes internetit.
  • Porta e komunikimi BMS.
  • Mbledhja e të dhënave nga të gjithë parametrat e njësisë.

Ftohës 30WI Water-Cooled dhe pompë nxehtësie

Kapaciteti Nominal i ftohjes 220-720 kW dhe i ngrohjes 250-820 kW

 • Gjenerata e re e pompave të nxehtësisë të ftohura me ujë AquaSnap 30WI dhe ftohësve të ujit ofron një zgjidhje optimale për të gjitha proceset e ngrohjes ose aplikimet e ftohjes.
 • Këto njësi janë krijuar për t’u instaluar në dhomat e makinerive që mbrohen nga temperaturat e ngrirjes dhe moti i keq.
 • Diapazoni i ri është optimizuar për të përdorur ftohësin jo-ozon që shkatërron HFC R410A. Përdorimi i këtij ftohësi garanton pajtueshmëri me kërkesat më të kërkuara për mbrojtjen e mjedisit dhe rritjen e efikasitetit të energjisë sezonale.

30RW/RWA Water-Cooled/Condenserless Liquid Chiller with Hydronic Module

Kapaciteti Nominal i ftohjes 109-315kW

 • Përmban inovacionet më të fundit teknologjike: kompresorë rrotullues, kontroll dixhital automatik adaptiv Pro-Dialog dhe ftohës jo-ozonik, HFC-407C.
 • AquaSnap mund të furnizohet me avullues hidronik dhe module kondensatori si standard, duke kufizuar instalimin në operacione të thjeshta siç janë lidhja e tubacioneve të ujit që hyn dhe del.
 • Një algoritëm i kontrollit autoadaptiv kontrollon në mënyrë inteligjente shpejtësinë e pompës së ujit të kondensatorit dhe funksionimin e tifozëve të ftohësit glikol (30RW) ose tifozëve të kondensatorit të ftohur me ajër (30RWA) për të siguruar një funksionim të besueshëm dhe ekonomik në çdo kusht klimaterik.

30WG/WGA Water-Cooled/Condenserless Liquid Chiller

Kapaciteti Nominal i ftohjes 29-95kW

 • Projektuar për komerciale (zyra, hotele të vogla, pajisje për kohën e lirë), aplikime rezidenciale dhe industriale.
 • Të gjitha njësitë ofrojnë një kombinim unik të performancës së lartë dhe funksionalitetit në një shasi jashtëzakonisht kompakte.
 • 30WG, gjithashtu i disponueshëm si një version pa kondensues (30WGA), është krijuar për aplikime të kondicionimit të ajrit me një vlerë të lartë ESEER.
 • Meqenëse mund të prodhojnë ujë të ftohur deri në -12°C, ato janë gjithashtu të përshtatshme për aplikime në proces.
 • Një numër i madh opsionesh është i disponueshëm për të gjithë gamën:
  • – Paketat hidronike me ose pa shkallë të ndryshueshme të rrjedhës së ujit
  • – Izolimi i përforcuar i zërit
  • – Ngarkimi dhe lidhja e dy njësive
  • – Aplikime me temperaturë të ulët deri në -12 ° C (vetëm 30WG).

19XR/XRV Single-Stage Centrifugal Liquid Chiller

Kapaciteti Nominal i ftohjes 1000-5300kW

 • Pastruesit centrifugale sigurojnë vlerë të jashtëzakonshme duke arritur nivele të efiçencës së energjisë deri në 6.8 (EER) duke përdorur teknologjinë e provuar të krijuar posaçërisht për ftohësit pa klor.
 • Koncepti unik i kompresorit hermetik:
  • – Shtytës aerodinamik me një fazë.
  • – Përhapësit e tunelit, bazuar në teknologjinë e motorit të avionëve.
  • – Motorr i ftohur nga injeksioni i gazit ftohës
 • Mundësia për të kontrolluar kompresorët duke përdorur një makinë me frekuencë të ndryshueshme (19XRV) për të maksimizuar efikasitetin e energjisë së makinës.
 • Përdorimi i tubave të avullimit dhe kondensatorit me efikasitet të lartë.
 • Nën-ftohës i zgjerimit i integruar në kondensator.
 • Teknologji e valvulës notuese të patentuar për nivelin e optimizuar të nën-ftohjes dhe ftohësit në avullues.
 • Këto përparësi, së bashku me modularitetin e njësive dhe efikasitetin e tyre, funksionimin ekonomik dhe kufizimet dimensionale lejojnë përdorimin e ftohësve centrifugale me dy faza Carrier 19XR / 19XRV në çdo aplikacion të ftohjes së ujit me kapacitet të lartë si kondicionimi i ajrit, pompa e nxehtësisë , rikuperimi i energjisë, depozitimi termik i akullit, aplikimet detare, VFD dhe tensioni i lartë.

30XW-P/V ZE PUREtec Water-Cooled Liquid Chillers

Kapaciteti Nominal i ftohjes 270-1320kW

 • Në krye të teknologjisë inovative.
 • Carrier ka punuar gjatë viteve të kaluara në zgjedhjen e ftohësit të duhur për të ardhmen dhe tani ka marrë drejtimin në prezantimin e gjeneratës së ardhshme të ftohësit në njësitë vidë: PUREtec™.
 • Mundësia për të kontrolluar kompresorët duke përdorur një makinë me frekuencë të ndryshueshme (19XRV) për të maksimizuar efikasitetin e energjisë së makinës.
 • Me PUREtec, Carrier ofron një sërë zgjidhjesh të reja të personalizuara duke përdorur një ftohës me ndikim zero në shtresën e ozonit dhe gati zero potencial të ngrohjes globale: HFO R-1234ze.
 • E gjithë besueshmëria, efikasiteti, përshtatshmëria e gamës AquaForce e kombinuar me ftohësin PUREtec: HFO R-1234ze.
  • – Potenciali i ngrohjes globale gati zero.
  • – Ndikimi zero në shtresën e ozonit.
  • – Mbështet planin e zbritjes fazore të HFC në Evropë.

23XR/XRV High-Efficiency Chiller with Screw Compressors

Kapaciteti Nominal i ftohjes 970-1880kW

 • Gama Evergreen ofron zgjidhje superiore me EERs deri në 6.5 dhe ESEERs deri në 10.0
 • Dizajn inovator i kompresorit me vida trefishe që përmban një gjeometri të ekuilibruar të rotorit dhe gjatësi më të shkurtër të vidës.
 • Kompresor me frekuencë të ndryshueshme për të maksimizuar efikasitetin e energjisë në makinë.
 • Arrin nivele ultra të larta të efikasitetit ndërsa ul koston e pronësisë.
 • Kombinimi i besueshmërisë së një kompresori me vidë me kursimet e energjisë të një drejtuesi me frekuencë të ndryshueshme (VFD).

30XW-V Variable Speed Water-Cooled Liquid Chiller

Kapaciteti Nominal i ftohjes 587-1.741kW

 • Zgjidhje premium për aplikime komerciale dhe industriale ku instaluesit, këshilltarët dhe pronarët e ndërtesave kërkojnë cilësi maksimale dhe performanca optimale, veçanërisht me ngarkesë të pjesshme. Projektuar për të përmbushur kërkesat aktuale dhe të ardhshme në drejtim të efikasitetit të energjisë, shkathtësisë dhe kompaktësisë.
 • Ato shfaqin kompresorë ekskluzivë me vidë të drejtuar nga inverter – një evolucion i dizajnit të provuar tradicional të kompresorit të vidave me dy rrotulla Carrier. Karakteristikat e tjera përfshijnë:
 • Kontrollerin e ri Touch Pilot
 • Shkëmbyesit e nxehtësisë të përmbytur mekanikisht të pastër Refrigerant R-134a Ndahen në dy versione:
  • – 30XW-V për aplikimet e kondicionimit të ajrit.
  • – 30XWHV për aplikime të ngrohjes.
 • Si standard, njësia mund të sigurojë një avullues duke lënë temperaturën e ujit deri në 3.3°C.

30XW Water-Cooled Liquid Chiller

Kapaciteti Nominal i ftohjes 273-1.756kW

 • Zgjidhje premium për aplikime industriale dhe tregtare ku instaluesit, këshilltarët dhe pronarët e ndërtesave kërkojnë performanca optimale dhe cilësi maksimale.
 • Projektuar për të përmbushur kërkesat aktuale dhe të ardhshme në drejtim të efikasitetit të energjisë, fleksibilitetit të përdorimit dhe kompaktësisë.
 • Ata përdorin teknologjitë më të besueshme të disponueshme sot:
  • – Kompresorë vidë-rrotulluese me një valvul me kapacitet të ndryshueshëm.
  • – Ftohës i vetëm R-134a.
  • – Sistemi i kontrollit Pro-Dialog
  • – Këmbyesit e nxehtësisë të përmbytur që pastrohen mekanikisht Për të përmbushur të gjitha kërkesat mjedisore dhe ekonomike, 30XW është në dispozicion në dy klasa të efikasitetit:
  • -Njësitë me efikasitet standard 30XW që ofrojnë një ekuilibër të optimizuar të aspekteve teknike dhe ekonomike, ndërsa në të njëjtën kohë mburren me efikasitet të lartë të energjisë.
  • – Njësi me efikasitet të lartë 30XW-P që ofrojnë efikasitet energjetik të pabarabartë për të përmbushur kërkesat më të rrepta të pronarëve të ndërtesave që duan të ulin në minimum shpenzimet e funksionimit.

19XR/XRV Two-Stage Centrifugal Liquid Chiller

Kapaciteti Nominal i ftohjes 2.800-10.500kW

 • Transportuesi 19XR / 19XRV me COP deri në 6.5 (kushtet AHRI) dhe një IPLV deri në 7.4 ose deri në 10.5 me ftohës centrifugale VFD sigurojnë vlerë të jashtëzakonshme duke arritur nivele të efiçencës së energjisë deri në 6.8 (EER) duke përdorur teknologji të provuar të krijuar posaçërisht për ftohës pa klor.
 • Ekonomizues ndër-fazor për të përmirësuar efikasitetin dhe për të rritur kapacitetin.
 • Koncepti unik i kompresorit hermetik:
  • – Shtytës aerodinamik në fazë të dyfishtë.
  • – Ftohës i vetëm R-134a.
  • – Difuzori pa lopata për të përmbushur kërkesat e larta të aplikimit të ngritjes me funksionim të qëndrueshëm
  • – Motorri ftohet duke spërkatur ftohës të lëngshëm në mbështjelljet e motorit
 • Mundësia për të kontrolluar kompresorët duke përdorur një makinë me frekuencë të ndryshueshme (19XRV) për të maksimizuar efikasitetin e energjisë së makinës.
 • Përdorimi i tubave të avullimit dhe kondensatorit me efikasitet të lartë.
 • Nën-ftohës i zgjerimit i integruar në kondensator.
 • Teknologji e valvulës notuese të patentuar për nivelin e optimizuar të nën-ftohjes dhe ftohësit në avullues.
 • Këto përparësi, së bashku me modularitetin e njësive dhe efikasitetin e tyre, funksionimin ekonomik dhe kufizimet dimensionale lejojnë përdorimin e ftohësve centrifugale me dy faza Carrier 19XR / 19XRV në çdo aplikacion të ftohjes së ujit me kapacitet të lartë si kondicionimi i ajrit, pompa e nxehtësisë , rikuperimi i energjisë, depozitimi termik i akullit, aplikimet detare, VFD dhe tensioni i lartë.
 • Ftohës centrifugale me mbajtje qeramike 19DV me Greenspeed Intelligence

  Kapaciteti Nominal i ftohjes 1.400 – 3.500kW

  • Ftohës centrifugale AquaEdge 19DV integron teknologjitë më të fundit të Carrier:
   • Kompresori EquiDrive ™ me dy faza me strukturë të thjeshtuar dhe të ekuilibruar mundëson një performancë më efikase, të besueshme dhe më të qetë të makinës brenda një diapazoni më të gjerë të funksionimit.
   • Kushinetat qeramike lejojnë vajosjen e ftohësit për qetësi dhe efikasitet më të lartë.
   • Dizajni risi i rënies së filmit për avullues kryen në sisteme me presion të ulët, duke çuar në efikasitet më të lartë dhe ngarkesë më pak ftohëse.
   • Kontrolli SmartView™ e bën çdo operacion më efikas dhe më të mençur përmes funksionalitetit të zgjeruar dhe lidhjes më të mirë në distancë.
   • Përdorimi i PUREtec ™ R-1233zd (E) me Potencial të ulët të Ngrohjes Globale GWP ~ 1 përmbush angazhimin e Carrier për udhëheqjen e ruajtjes së mjedisit.
   • Carrier ka një proces rigoroz për përcaktimin dhe testimin e çdo përbërësi gjatë zhvillimit të produktit të ri për të siguruar besueshmëri dhe performancë të lartë.
  • 19DV është zgjidhja ideale për funksionim jashtëzakonisht të besueshëm dhe ekonomik, performancë më të qetë, kontrolle më të mençura, instalim fleksibël si dhe zhvillim të qëndrueshëm.
 • Ftohësa centrifugale Water-Cooled 19PV dhe pompa nxehtësie

  Kapaciteti Nominal i ftohjes 550-1.600 kW dhe i ngrohjes 650-1.875 kW

  • Seria e ftohësit dhe pompave 19PV me kompresorë centrifugale me dy turbina garanton pajtueshmëri me Direktivat & Rregulloret Evropiane. Zgjidhja perfekte për aplikime ngrohje dhe ftohje në zyra, spitale, qendra tregtare dhe industri.
  • Kompresorë centrifugale me 2 turbina
   • Optimizuar për ftohësin R134a – tip pa vaj.
   • Seksioni i energjisë me motor dhe elektronik ftohet nga ftohësi.
   • Levitacion magnetik për funksionim të qetë.
   • Kompresimi nga 1.5 në 5.0 Motor me inverter sinkron me efikasitet të lartë me magnet të përhershëm.
   • Sistem i integruar i fillimit të butë (rryma fillestare e kufizuar në 5A).
   • Mbrojtje e plotë elektronike e motorit nga mbingarkesa termike dhe elektrike.
   • Sensor në thithjen dhe shkarkimin e ftohësit për monitorimin e temperaturës.
  • Avulluesi i guaskë – tub
   • Teknologji gland-less me performancë të lartë*.
   • Pako e tubit të bakrit me brazda të brendshme dhe të jashtme.
   • Izolim termik 19 mm.
   • Bashkim i tipit Victaulic.
   • Presioni maksimal, ana e ujit, prej 10 bar.
  • Kontrolli Touch Pilot™
   • Ekran me prekje 7″, lehtësisht i përdorshëm
   • Menaxhimi në distancë përmes internetit.
   • Porta e komunikimi BMS.
   • Mbledhja e të dhënave nga të gjithë parametrat e njësisë.
 • Ftohës 30WI Water-Cooled dhe pompë nxehtësie

  Kapaciteti Nominal i ftohjes 220-720 kW dhe i ngrohjes 250-820 kW

  • Gjenerata e re e pompave të nxehtësisë të ftohura me ujë AquaSnap 30WI dhe ftohësve të ujit ofron një zgjidhje optimale për të gjitha proceset e ngrohjes ose aplikimet e ftohjes.
  • Këto njësi janë krijuar për t’u instaluar në dhomat e makinerive që mbrohen nga temperaturat e ngrirjes dhe moti i keq.
  • Diapazoni i ri është optimizuar për të përdorur ftohësin jo-ozon që shkatërron HFC R410A. Përdorimi i këtij ftohësi garanton pajtueshmëri me kërkesat më të kërkuara për mbrojtjen e mjedisit dhe rritjen e efikasitetit të energjisë sezonale.
 • 30RW/RWA Water-Cooled/Condenserless Liquid Chiller with Hydronic Module

  Kapaciteti Nominal i ftohjes 109-315kW

  • Përmban inovacionet më të fundit teknologjike: kompresorë rrotullues, kontroll dixhital automatik adaptiv Pro-Dialog dhe ftohës jo-ozonik, HFC-407C.
  • AquaSnap mund të furnizohet me avullues hidronik dhe module kondensatori si standard, duke kufizuar instalimin në operacione të thjeshta siç janë lidhja e tubacioneve të ujit që hyn dhe del.
  • Një algoritëm i kontrollit autoadaptiv kontrollon në mënyrë inteligjente shpejtësinë e pompës së ujit të kondensatorit dhe funksionimin e tifozëve të ftohësit glikol (30RW) ose tifozëve të kondensatorit të ftohur me ajër (30RWA) për të siguruar një funksionim të besueshëm dhe ekonomik në çdo kusht klimaterik.
 • 30WG/WGA Water-Cooled/Condenserless Liquid Chiller

  Kapaciteti Nominal i ftohjes 29-95kW

  • Projektuar për komerciale (zyra, hotele të vogla, pajisje për kohën e lirë), aplikime rezidenciale dhe industriale.
  • Të gjitha njësitë ofrojnë një kombinim unik të performancës së lartë dhe funksionalitetit në një shasi jashtëzakonisht kompakte.
  • 30WG, gjithashtu i disponueshëm si një version pa kondensues (30WGA), është krijuar për aplikime të kondicionimit të ajrit me një vlerë të lartë ESEER.
  • Meqenëse mund të prodhojnë ujë të ftohur deri në -12°C, ato janë gjithashtu të përshtatshme për aplikime në proces.
  • Një numër i madh opsionesh është i disponueshëm për të gjithë gamën:
   • – Paketat hidronike me ose pa shkallë të ndryshueshme të rrjedhës së ujit
   • – Izolimi i përforcuar i zërit
   • – Ngarkimi dhe lidhja e dy njësive
   • – Aplikime me temperaturë të ulët deri në -12 ° C (vetëm 30WG).
 • 19XR/XRV Single-Stage Centrifugal Liquid Chiller

  Kapaciteti Nominal i ftohjes 1000-5300kW

  • Pastruesit centrifugale sigurojnë vlerë të jashtëzakonshme duke arritur nivele të efiçencës së energjisë deri në 6.8 (EER) duke përdorur teknologjinë e provuar të krijuar posaçërisht për ftohësit pa klor.
  • Koncepti unik i kompresorit hermetik:
   • – Shtytës aerodinamik me një fazë.
   • – Përhapësit e tunelit, bazuar në teknologjinë e motorit të avionëve.
   • – Motorr i ftohur nga injeksioni i gazit ftohës
  • Mundësia për të kontrolluar kompresorët duke përdorur një makinë me frekuencë të ndryshueshme (19XRV) për të maksimizuar efikasitetin e energjisë së makinës.
  • Përdorimi i tubave të avullimit dhe kondensatorit me efikasitet të lartë.
  • Nën-ftohës i zgjerimit i integruar në kondensator.
  • Teknologji e valvulës notuese të patentuar për nivelin e optimizuar të nën-ftohjes dhe ftohësit në avullues.
  • Këto përparësi, së bashku me modularitetin e njësive dhe efikasitetin e tyre, funksionimin ekonomik dhe kufizimet dimensionale lejojnë përdorimin e ftohësve centrifugale me dy faza Carrier 19XR / 19XRV në çdo aplikacion të ftohjes së ujit me kapacitet të lartë si kondicionimi i ajrit, pompa e nxehtësisë , rikuperimi i energjisë, depozitimi termik i akullit, aplikimet detare, VFD dhe tensioni i lartë.
 • 30XW-P/V ZE PUREtec Water-Cooled Liquid Chillers

  Kapaciteti Nominal i ftohjes 270-1320kW

  • Në krye të teknologjisë inovative.
  • Carrier ka punuar gjatë viteve të kaluara në zgjedhjen e ftohësit të duhur për të ardhmen dhe tani ka marrë drejtimin në prezantimin e gjeneratës së ardhshme të ftohësit në njësitë vidë: PUREtec™.
  • Mundësia për të kontrolluar kompresorët duke përdorur një makinë me frekuencë të ndryshueshme (19XRV) për të maksimizuar efikasitetin e energjisë së makinës.
  • Me PUREtec, Carrier ofron një sërë zgjidhjesh të reja të personalizuara duke përdorur një ftohës me ndikim zero në shtresën e ozonit dhe gati zero potencial të ngrohjes globale: HFO R-1234ze.
  • E gjithë besueshmëria, efikasiteti, përshtatshmëria e gamës AquaForce e kombinuar me ftohësin PUREtec: HFO R-1234ze.
   • – Potenciali i ngrohjes globale gati zero.
   • – Ndikimi zero në shtresën e ozonit.
   • – Mbështet planin e zbritjes fazore të HFC në Evropë.
 • 23XR/XRV High-Efficiency Chiller with Screw Compressors

  Kapaciteti Nominal i ftohjes 970-1880kW

  • Gama Evergreen ofron zgjidhje superiore me EERs deri në 6.5 dhe ESEERs deri në 10.0
  • Dizajn inovator i kompresorit me vida trefishe që përmban një gjeometri të ekuilibruar të rotorit dhe gjatësi më të shkurtër të vidës.
  • Kompresor me frekuencë të ndryshueshme për të maksimizuar efikasitetin e energjisë në makinë.
  • Arrin nivele ultra të larta të efikasitetit ndërsa ul koston e pronësisë.
  • Kombinimi i besueshmërisë së një kompresori me vidë me kursimet e energjisë të një drejtuesi me frekuencë të ndryshueshme (VFD).
 • 30XW-V Variable Speed Water-Cooled Liquid Chiller

  Kapaciteti Nominal i ftohjes 587-1.741kW

  • Zgjidhje premium për aplikime komerciale dhe industriale ku instaluesit, këshilltarët dhe pronarët e ndërtesave kërkojnë cilësi maksimale dhe performanca optimale, veçanërisht me ngarkesë të pjesshme. Projektuar për të përmbushur kërkesat aktuale dhe të ardhshme në drejtim të efikasitetit të energjisë, shkathtësisë dhe kompaktësisë.
  • Ato shfaqin kompresorë ekskluzivë me vidë të drejtuar nga inverter – një evolucion i dizajnit të provuar tradicional të kompresorit të vidave me dy rrotulla Carrier. Karakteristikat e tjera përfshijnë:
  • Kontrollerin e ri Touch Pilot
  • Shkëmbyesit e nxehtësisë të përmbytur mekanikisht të pastër Refrigerant R-134a Ndahen në dy versione:
   • – 30XW-V për aplikimet e kondicionimit të ajrit.
   • – 30XWHV për aplikime të ngrohjes.
  • Si standard, njësia mund të sigurojë një avullues duke lënë temperaturën e ujit deri në 3.3°C.
 • 30XW Water-Cooled Liquid Chiller

  Kapaciteti Nominal i ftohjes 273-1.756kW

  • Zgjidhje premium për aplikime industriale dhe tregtare ku instaluesit, këshilltarët dhe pronarët e ndërtesave kërkojnë performanca optimale dhe cilësi maksimale.
  • Projektuar për të përmbushur kërkesat aktuale dhe të ardhshme në drejtim të efikasitetit të energjisë, fleksibilitetit të përdorimit dhe kompaktësisë.
  • Ata përdorin teknologjitë më të besueshme të disponueshme sot:
   • – Kompresorë vidë-rrotulluese me një valvul me kapacitet të ndryshueshëm.
   • – Ftohës i vetëm R-134a.
   • – Sistemi i kontrollit Pro-Dialog
   • – Këmbyesit e nxehtësisë të përmbytur që pastrohen mekanikisht Për të përmbushur të gjitha kërkesat mjedisore dhe ekonomike, 30XW është në dispozicion në dy klasa të efikasitetit:
   • -Njësitë me efikasitet standard 30XW që ofrojnë një ekuilibër të optimizuar të aspekteve teknike dhe ekonomike, ndërsa në të njëjtën kohë mburren me efikasitet të lartë të energjisë.
   • – Njësi me efikasitet të lartë 30XW-P që ofrojnë efikasitet energjetik të pabarabartë për të përmbushur kërkesat më të rrepta të pronarëve të ndërtesave që duan të ulin në minimum shpenzimet e funksionimit.
 • 19XR/XRV Two-Stage Centrifugal Liquid Chiller

  Kapaciteti Nominal i ftohjes 2.800-10.500kW

  • Transportuesi 19XR / 19XRV me COP deri në 6.5 (kushtet AHRI) dhe një IPLV deri në 7.4 ose deri në 10.5 me ftohës centrifugale VFD sigurojnë vlerë të jashtëzakonshme duke arritur nivele të efiçencës së energjisë deri në 6.8 (EER) duke përdorur teknologji të provuar të krijuar posaçërisht për ftohës pa klor.
  • Ekonomizues ndër-fazor për të përmirësuar efikasitetin dhe për të rritur kapacitetin.
  • Koncepti unik i kompresorit hermetik:
   • – Shtytës aerodinamik në fazë të dyfishtë.
   • – Ftohës i vetëm R-134a.
   • – Difuzori pa lopata për të përmbushur kërkesat e larta të aplikimit të ngritjes me funksionim të qëndrueshëm
   • – Motorri ftohet duke spërkatur ftohës të lëngshëm në mbështjelljet e motorit
  • Mundësia për të kontrolluar kompresorët duke përdorur një makinë me frekuencë të ndryshueshme (19XRV) për të maksimizuar efikasitetin e energjisë së makinës.
  • Përdorimi i tubave të avullimit dhe kondensatorit me efikasitet të lartë.
  • Nën-ftohës i zgjerimit i integruar në kondensator.
  • Teknologji e valvulës notuese të patentuar për nivelin e optimizuar të nën-ftohjes dhe ftohësit në avullues.
  • Këto përparësi, së bashku me modularitetin e njësive dhe efikasitetin e tyre, funksionimin ekonomik dhe kufizimet dimensionale lejojnë përdorimin e ftohësve centrifugale me dy faza Carrier 19XR / 19XRV në çdo aplikacion të ftohjes së ujit me kapacitet të lartë si kondicionimi i ajrit, pompa e nxehtësisë , rikuperimi i energjisë, depozitimi termik i akullit, aplikimet detare, VFD dhe tensioni i lartë.