16 LJ Single-Effect Hot Water-Fired Absorption Chiller

Kapacitetit nominal i ftohjes 90 – 4000kW

 • Projektuar për aplikime ftohjeje kur avulli me presion të ulët është i disponueshëm si humbje nxehtësie.
 • Mund të lidhet në sistemet e avullit të rrethit.
 • Lejon diversifikimin e kërkesave kritike për ftohje.
 • Ngarkesat kritike të ftohjes plotësohen me hyrjen minimale të energjisë elektrike.
 • Lejon përdorimin e gjeneratorëve më të vegjël të emergjencës pasi që ngarkesa elektrike e lidhur me një ftohës thithës është minimal, krahasuar me një ftohës të drejtuar elektrikisht.
 • Njësi të sigurta nga ozoni dhe pa CFC.
 • Kërkesat për ftohje plotësohen pa ftohës me bazë klori.
 • Minimizon efektin e ngrohjes globale duke zvogëluar në masë të madhe konsumin e energjisë dhe duke eleminuar gjenerimin e gazrave serë.
 • Ftohësi (Chiller) nuk përdor një kompresor të madh motorrik, gjë që çon në funksionim të qetë, pa probleme.
 • Efikasiteti i lartë i shoqëruar me këto ftohës rezulton në zvogëlimin e hapësirës së kërkuar të instalimit.
 • Sistemi i diagnostikimit automatik monitoron kushtet e funksionimit, parashikon informacionin e ftohësit dhe mban funksionimin e qëndrueshëm.
 • Sistem i përparuar i kontrollit me precizion të lartë.
 • Pompë thithëse me kontroll inverter (opsion) për funksionimin e kursimit të energjisë.
 • Sistemi i pastrimit me performancë të lartë ruan performancën e njësisë dhe minimizon kërkesat për mirëmbajtje.
 • Pajisjet më të fundit të mbrojtjes garantojnë siguri të shtuar të funksionimit.

Ftohës i lëngshëm 30KAVZE / KAVPZE me vida me shpejtësi të ndryshueshme me Inteligjencën Greenspeed®

Kapaciteti Nominal i ftohjes 370-820kW

 • Ftohës R-1234ze
 • Gjenerata e dytë e kompresorëve me efiçensë të lartë, me vida dyshe dhe me shpejtësi të ndryshueshme me valvul të integruar në kontrollin e vëllimit të vëllimit (Vi) për performancë optimale të ngarkesës të pjesshme dhe të plotë dhe Grup rezonatorësh të integruar (IRA) për funksionim të ulët të zërit.
 • Efikasitet premium 30KAVPZE me një motor të teknologjisë Magnet Permanent. Motori është sinkron dhe rrotullohet pa ndonjë humbje të rrëshqitjes dhe rotorit.
 • Gjenerata e 6-të e ventilatorëve Carrier Flying Bird M me motor AC ose EC në varësi të opsioneve.
 • Avulluesit guackë-tub të Carrier me tuba të rinj bakri për rënie të presionit të ulët.
 • Gjenerata e 3-të të shkëmbyesve të nxehtësisë të mikrokanaleve Carrier Novation TM të profilit “W” me veshje opsionale Enviro-Shield.
 • Kontrolli i Carrier SmartVuTM me ndërfaqen e përdoruesit të ekranit me prekje me ngjyra që përfshin 10 gjuhë dhe funksion të ri të monitorimit të energjisë inteligjente

Ftohësit rrotullues 30RB 040R-160R Air-Cooled me Greenspeed® Intelligence

Kapaciteti Nominal i ftohjes 40-160kW

 • Ndikim i ulët në mjedis
 • Efikasitet i lartë i ngarkesës së plotë dhe pjesshme
 • Kompakt dhe i thjeshtë për tu instaluar.
 • Karikim i ulët ftohës.
 • Besueshmëri superiore
 • Versioni AquaSnap® (30RB) është një paketë kompakte gjithçka në një e optimizuar për aplikime ku kërkohet investim i ulët dhe kosto e instalimit (CapEx i ulët)
 • Paneli i madh i opsioneve lejon konfigurime që i përshtaten kërkesave të përdoruesit
 • Pompa dhe opsione të ventilatorit me shpejtësi të ndryshueshme me Greenspeed® Intelligence e bëjnë atë një produkt të optimizuar për aplikime të ngarkesës së pjesshme, kur kërkohet një vlerë e lartë SEER, SEPR ose IPLV

Ftohësit rrotullues Air-Cooled 30RB / 30RBP 170R-950R

Kapaciteti Nominal i ftohjes 170-940kW

 • Ndikim i ulët në mjedis
 • Efikasitet i lartë i ngarkesës së plotë dhe pjesore
 • Kompakt dhe i thjeshtë për tu instaluar.
 • Ngarkesa e ulët e ftohësit.
 • Besueshmëri superiore
 • Versioni AquaSnap® (30RB) është një paketë kompakte, gjithçka në një, e optimizuar për aplikime me ngarkesë të plotë, ku kërkohet kosto e reduktuar e investimit (CapEx i ulët)
 • Versioni premium AquaSnap® me inteligjencën Greenspeed® (30RBP) është i optimizuar për aplikime të ngarkesës së pjesëve, ku kërkohet një vlerë e lartë SEER, SEPR ose IPLV. Ky version është i pajisur me një pompë me shpejtësi të ndryshueshme dhe ventilatorë duke siguruar një efektshmëri premium të ngarkesës, për të ulur kostot e mirëmbajtjes gjatë jetëgjatësisë së ftohësit. Për më tepër, nivelet e zërit të arritura në kushtet e ngarkesës së pjesëve janë veçanërisht të ulëta. Përveç operimit në mënyrë efikase dhe të qetë, diapazoni AquaSnap® me inteligjencën Greenspeed® operon nga -20 ° C deri në +48 ° C si standard.

30XBEZE 200-1200 / 30XBPZE 200-400 Air-Cooled Fixed-Speed Screw Chiller

Kapaciteti Nominal i ftohjes 210-1170kW – 50 H

 • Punim shumë ekonomik
 • Nivele të ulëta të zhurmës
 • I thjeshtë për tu instaluar.
 • Përgjegjës për mjedisin
 • Besueshmëri e jashtëzakonshme

Përdor teknologjinë e fundit të Carrier:

 • Ftohës R-1234ze
 • Kompresorë vidë me shpejtësi fikse Carrier 06T me dy rotorë
 • Zhurmë e ulët gjenerata e 6-të e ventilatorëve Carrier Flying Bird M me motor AC me shpejtësi të ndryshueshme (30XBEZE) ose motor EC me shpejtësi të ndryshueshme
 • Avulluesit guackë-tub nga Carrier me dizajn të ri të tubit të bakrit për presion të ulët. Gjenerata e 2-të të shkëmbyesve të nxehtësisë të mikrokanaleve Carrier Novation TM të formës “V” me veshje opsionale Enviro-Shield.
 • Kontroll Carrier SmartVuTM me ndërfaqen e përdoruesit të ekranit me prekje dhe ngjyra që përfshin 10 gjuhë

Ftohësit e thithjes 16LJ / 16LJF me ujë të nxehtë me një efekt të vetëm

Kapacitetit nominal i ftohjes 83 – 3956kW

 • Ftohësit e thithjes nga Carrier lejojnë diversifikimin e kërkesave kritike për ftohje. Ngarkesat kritike të ftohjes plotësohen me hyrjen minimale të energjisë elektrike.
 • Ato lejojnë gjeneratorë më të vegjël emergjence krahasuar me një ftohësit elektrik.
 • Njësitë janë të sigurta nga ozoni dhe pa CFC. Kërkesat për ftohje plotësohen pa ftohës me bazë klori.
 • Ato zvogëlojnë kontributin në ngrohjen globale dhe minimizojnë ndikimin global në masë të madhe.
 • Zvogëlimin e konsumit të energjisë elektrike dhe prodhimin e gazrave serë.
 • Frenuesi i tretësirës nuk ka ndikim në mjedisin.
 • Një ftohës thithës nuk përdor pjesë lëvizëse mekanike, dhe kjo çon në punim pa dridhje në qetësi.
 • Përdorimi i sipërfaqes me transferim të nxehtësisë me efikasitet të lartë ka zvogëluar hapësirën e nevojshme për instalimin e ftohësit thithës, duke rezultuar në një gjurmë më të vogël
 • Pa ftohës HFC
 • Burimi i ujit të nxehtë nga 110°C në 80°C
 • COPr deri në 0,78

Ftohës centrifugale me mbajtje qeramike 19DV me Greenspeed Intelligence

Kapaciteti Nominal i ftohjes 1.400 – 3.500kW

 • Ftohës centrifugale AquaEdge 19DV integron teknologjitë më të fundit të Carrier:
  • Kompresori EquiDrive ™ me dy faza me strukturë të thjeshtuar dhe të ekuilibruar mundëson një performancë më efikase, të besueshme dhe më të qetë të makinës brenda një diapazoni më të gjerë të funksionimit.
  • Kushinetat qeramike lejojnë vajosjen e ftohësit për qetësi dhe efikasitet më të lartë.
  • Dizajni risi i rënies së filmit për avullues kryen në sisteme me presion të ulët, duke çuar në efikasitet më të lartë dhe ngarkesë më pak ftohëse.
  • Kontrolli SmartView™ e bën çdo operacion më efikas dhe më të mençur përmes funksionalitetit të zgjeruar dhe lidhjes më të mirë në distancë.
  • Përdorimi i PUREtec ™ R-1233zd (E) me Potencial të ulët të Ngrohjes Globale GWP ~ 1 përmbush angazhimin e Carrier për udhëheqjen e ruajtjes së mjedisit.
  • Carrier ka një proces rigoroz për përcaktimin dhe testimin e çdo përbërësi gjatë zhvillimit të produktit të ri për të siguruar besueshmëri dhe performancë të lartë.
 • 19DV është zgjidhja ideale për funksionim jashtëzakonisht të besueshëm dhe ekonomik, performancë më të qetë, kontrolle më të mençura, instalim fleksibël si dhe zhvillim të qëndrueshëm.

Ftohësa centrifugale Water-Cooled 19PV dhe pompa nxehtësie

Kapaciteti Nominal i ftohjes 550-1.600 kW dhe i ngrohjes 650-1.875 kW

 • Seria e ftohësit dhe pompave 19PV me kompresorë centrifugale me dy turbina garanton pajtueshmëri me Direktivat & Rregulloret Evropiane. Zgjidhja perfekte për aplikime ngrohje dhe ftohje në zyra, spitale, qendra tregtare dhe industri.
 • Kompresorë centrifugale me 2 turbina
  • Optimizuar për ftohësin R134a – tip pa vaj.
  • Seksioni i energjisë me motor dhe elektronik ftohet nga ftohësi.
  • Levitacion magnetik për funksionim të qetë.
  • Kompresimi nga 1.5 në 5.0 Motor me inverter sinkron me efikasitet të lartë me magnet të përhershëm.
  • Sistem i integruar i fillimit të butë (rryma fillestare e kufizuar në 5A).
  • Mbrojtje e plotë elektronike e motorit nga mbingarkesa termike dhe elektrike.
  • Sensor në thithjen dhe shkarkimin e ftohësit për monitorimin e temperaturës.
 • Avulluesi i guaskë – tub
  • Teknologji gland-less me performancë të lartë*.
  • Pako e tubit të bakrit me brazda të brendshme dhe të jashtme.
  • Izolim termik 19 mm.
  • Bashkim i tipit Victaulic.
  • Presioni maksimal, ana e ujit, prej 10 bar.
 • Kontrolli Touch Pilot™
  • Ekran me prekje 7″, lehtësisht i përdorshëm
  • Menaxhimi në distancë përmes internetit.
  • Porta e komunikimi BMS.
  • Mbledhja e të dhënave nga të gjithë parametrat e njësisë.

Ftohës rrotullues 30RB 604-804 Air-Cooled

Kapaciteti Nominal i ftohjes 607-774kW

 • Diapazoni i ftohësit të lëngshëm Aquasnap 604-804 përmban risitë më të fundit teknologjike:
  • Ftohës ozone-friendly R-410A
  • Kompresorë lëvizës
  • ventilatorë me zhurmë të ulët të bëra me material të përbërë
  • kontroll automatik i adaptimit të mikroprocesorit
  • këmbyes të nxehtësisë mikro-kanal alumini (MCHE)
 • Versioni AquaSnap (30RB 604-804) përmban një paketë kompakte, gjithçka në një, të optimizuar për aplikime me ngarkesë të pjesshme, ku nivele të larta të SEER, SEPR, IPLV janë të kërkuara.
 • AquaSnap (30RB 604-804), i pajisur me ventilatorë me shpejtësi të ndryshueshme dhe sinjal 0-10V për menaxhimin e pompës me shpejtësi të ndryshueshme të klientit, siguron efikasitet premium të ngarkesës së pjesshme për të ulur kostot e mirëmbajtjes gjatë jetëgjatësisë së ftohësit.
 • Për më tepër, nivelet e ulëta të zërit të arritura në kushtet e ngarkesës së pjesshme mund të jenë shumë të dobishme për aplikime të ndjeshme akustike. Përveç funksionimit me efikasitet dhe qetësi, AquaSnap operon nga -20 ° C deri në 48 ° C si standard.

Ftohës 30WI Water-Cooled dhe pompë nxehtësie

Kapaciteti Nominal i ftohjes 220-720 kW dhe i ngrohjes 250-820 kW

 • Gjenerata e re e pompave të nxehtësisë të ftohura me ujë AquaSnap 30WI dhe ftohësve të ujit ofron një zgjidhje optimale për të gjitha proceset e ngrohjes ose aplikimet e ftohjes.
 • Këto njësi janë krijuar për t’u instaluar në dhomat e makinerive që mbrohen nga temperaturat e ngrirjes dhe moti i keq.
 • Diapazoni i ri është optimizuar për të përdorur ftohësin jo-ozon që shkatërron HFC R410A. Përdorimi i këtij ftohësi garanton pajtueshmëri me kërkesat më të kërkuara për mbrojtjen e mjedisit dhe rritjen e efikasitetit të energjisë sezonale.

Ftohësi 30KAV me vidë me shpejtësi të ndryshueshme me Greenspeed Intelligence

Kapaciteti Nominal i ftohjes 607-774kW

 • Diapazoni i ftohësit të lëngshëm Aquasnap 604-804 përmban risitë më të fundit teknologjike:
  • Ftohës ozone-friendly R-410A
  • Kompresorët lëvizës
  • ventilatorë me zhurmë të ulët të bëra nga një material i përbërë
  • kontrolli automatik i mikroprocesorit
  • këmbyesit e nxehtësisë mikro-kanale alumini (MCHE)
 • Për më tepër, nivelet e ulëta të zërit të arritura në kushtet e ngarkesës së pjesshme mund të jenë shumë të dobishme për aplikime të ndjeshme akustike. Përveç funksionimit me efikasitet dhe qetësi, AquaSnap operon nga -20 ° C deri në 48 ° C si standard.
 • Versioni AquaSnap (30RB 604-804) përmban një paketë kompakte të gjitha në një të optimizuar për aplikime me ngarkesë të pjesshme, ku kërkohen shikime të larta, SEPR, IPLV. AquaSnap (30RB 604-804), i pajisur me ventilatore me shpejtësi të ndryshueshme dhe sinjal 0-10V për menaxhimin e pompës me shpejtësi të ndryshueshme të klientit, siguron efikasitet premium të ngarkesës së pjesshme për të ulur kostot e mirëmbajtjes gjatë jetëgjatësisë së ftohësit.

Ftohës i lëngshëm 30XB / XBP Air-Cooled

Kapaciteti Nominal i ftohjes 267 – 1.682kW

 • Gama e Carrier AquaForce® 30XB është e disponueshme në tre nivele të efikasitetit për t’u përputhur në mënyrë të përsosur me secilin aplikim të klientit dhe për të përmbushur kërkesat e direktivës Evropiane të Ecodizajnit.
 • 30XBP: AquaForce® 30XBP me Greenspeed Intelligence është versioni premium me ventilatorë EC dhe sipërfaqe shtesë për shkëmbimin e nxehtësisë, për të përmirësuar efikasitetin e energjisë si të ngarkesës së plotë ashtu edhe të ngarkesës së pjesshme. 30XBP siguron një funksionim me kosto shumë efektive si në procesin ashtu edhe në aplikacionet e komoditetit, përmes përdorimit të teknologjisë më të përparuar të ventilatorit EC.
 • 30XB me Greenspeed Intelligence: AquaForce® 30XB me Greenspeed Intelligence është i pajisur me motorë ventilatorësh AC me shpejtësi të ndryshueshme. Ajo ofron një zgjidhje ekonomike për të rritur nivelet sezonale të efiçencës së energjisë për aplikime komoditeti. 30XB me inteligjencën Greenspeed plotëson kërkesat e BE 2018 Ecodesign SEER 12/7 ° C (ndryshimi i ngarkesës nga 15% në 100%).
 • 30XB: AquaForce® 30XB është i pajisur me kompresor vidash me shpejtësi fikse dhe ventilatorë me shpejtësi fikse me motor AC. 30XB ofron një zgjidhje ekonomike ndërsa siguron nivel të lartë të efikasitetit të energjisë me ngarkesë të plotë për aplikimet e procesit dhe funksionimin 12/7 ° C në klimat e nxehta. 30XB është në përputhje me kërkesat e BE Ecodesign 2018 SEPR -2 / -8 ° C dhe 12/7 ° C për ftohësit e procesit me temperaturë të mesme dhe të lartë (ndryshimi i ngarkesës nga 15% në 100%).
 • Teknologjitë kryesore të industrisë:
  • Gjenerata e 6-të e ventilatore “Flying Bird” me motor AC ose EC.
  • Gjenerata e dytë Novation Micro Channel e këmbyesve të nxehtësisë në formën “V”.
  • Pompa të vetme ose të dyfishta me shpejtësi fikse me motor AC (opsional) të disponueshme në të gjitha madhësitë deri në 500kW.
  • Kompresor me vidhë me shpejtësi fikse me motor AC.
  • Avullues guackë-tub për efikasitet të lartë të energjisë.
  • Kontroll i përparuar prekjes me ndërfaqe ekrani, me ngjyra 5 inç, me qasje në distancë përmes internetit.
 • 16 LJ Single-Effect Hot Water-Fired Absorption Chiller

  Kapacitetit nominal i ftohjes 90 – 4000kW

  • Projektuar për aplikime ftohjeje kur avulli me presion të ulët është i disponueshëm si humbje nxehtësie.
  • Mund të lidhet në sistemet e avullit të rrethit.
  • Lejon diversifikimin e kërkesave kritike për ftohje.
  • Ngarkesat kritike të ftohjes plotësohen me hyrjen minimale të energjisë elektrike.
  • Lejon përdorimin e gjeneratorëve më të vegjël të emergjencës pasi që ngarkesa elektrike e lidhur me një ftohës thithës është minimal, krahasuar me një ftohës të drejtuar elektrikisht.
  • Njësi të sigurta nga ozoni dhe pa CFC.
  • Kërkesat për ftohje plotësohen pa ftohës me bazë klori.
  • Minimizon efektin e ngrohjes globale duke zvogëluar në masë të madhe konsumin e energjisë dhe duke eleminuar gjenerimin e gazrave serë.
  • Ftohësi (Chiller) nuk përdor një kompresor të madh motorrik, gjë që çon në funksionim të qetë, pa probleme.
  • Efikasiteti i lartë i shoqëruar me këto ftohës rezulton në zvogëlimin e hapësirës së kërkuar të instalimit.
  • Sistemi i diagnostikimit automatik monitoron kushtet e funksionimit, parashikon informacionin e ftohësit dhe mban funksionimin e qëndrueshëm.
  • Sistem i përparuar i kontrollit me precizion të lartë.
  • Pompë thithëse me kontroll inverter (opsion) për funksionimin e kursimit të energjisë.
  • Sistemi i pastrimit me performancë të lartë ruan performancën e njësisë dhe minimizon kërkesat për mirëmbajtje.
  • Pajisjet më të fundit të mbrojtjes garantojnë siguri të shtuar të funksionimit.
 • Ftohës i lëngshëm 30KAVZE / KAVPZE me vida me shpejtësi të ndryshueshme me Inteligjencën Greenspeed®

  Kapaciteti Nominal i ftohjes 370-820kW

  • Ftohës R-1234ze
  • Gjenerata e dytë e kompresorëve me efiçensë të lartë, me vida dyshe dhe me shpejtësi të ndryshueshme me valvul të integruar në kontrollin e vëllimit të vëllimit (Vi) për performancë optimale të ngarkesës të pjesshme dhe të plotë dhe Grup rezonatorësh të integruar (IRA) për funksionim të ulët të zërit.
  • Efikasitet premium 30KAVPZE me një motor të teknologjisë Magnet Permanent. Motori është sinkron dhe rrotullohet pa ndonjë humbje të rrëshqitjes dhe rotorit.
  • Gjenerata e 6-të e ventilatorëve Carrier Flying Bird M me motor AC ose EC në varësi të opsioneve.
  • Avulluesit guackë-tub të Carrier me tuba të rinj bakri për rënie të presionit të ulët.
  • Gjenerata e 3-të të shkëmbyesve të nxehtësisë të mikrokanaleve Carrier Novation TM të profilit “W” me veshje opsionale Enviro-Shield.
  • Kontrolli i Carrier SmartVuTM me ndërfaqen e përdoruesit të ekranit me prekje me ngjyra që përfshin 10 gjuhë dhe funksion të ri të monitorimit të energjisë inteligjente
 • Ftohësit rrotullues 30RB 040R-160R Air-Cooled me Greenspeed® Intelligence

  Kapaciteti Nominal i ftohjes 40-160kW

  • Ndikim i ulët në mjedis
  • Efikasitet i lartë i ngarkesës së plotë dhe pjesshme
  • Kompakt dhe i thjeshtë për tu instaluar.
  • Karikim i ulët ftohës.
  • Besueshmëri superiore
  • Versioni AquaSnap® (30RB) është një paketë kompakte gjithçka në një e optimizuar për aplikime ku kërkohet investim i ulët dhe kosto e instalimit (CapEx i ulët)
  • Paneli i madh i opsioneve lejon konfigurime që i përshtaten kërkesave të përdoruesit
  • Pompa dhe opsione të ventilatorit me shpejtësi të ndryshueshme me Greenspeed® Intelligence e bëjnë atë një produkt të optimizuar për aplikime të ngarkesës së pjesshme, kur kërkohet një vlerë e lartë SEER, SEPR ose IPLV
 • Ftohësit rrotullues Air-Cooled 30RB / 30RBP 170R-950R

  Kapaciteti Nominal i ftohjes 170-940kW

  • Ndikim i ulët në mjedis
  • Efikasitet i lartë i ngarkesës së plotë dhe pjesore
  • Kompakt dhe i thjeshtë për tu instaluar.
  • Ngarkesa e ulët e ftohësit.
  • Besueshmëri superiore
  • Versioni AquaSnap® (30RB) është një paketë kompakte, gjithçka në një, e optimizuar për aplikime me ngarkesë të plotë, ku kërkohet kosto e reduktuar e investimit (CapEx i ulët)
  • Versioni premium AquaSnap® me inteligjencën Greenspeed® (30RBP) është i optimizuar për aplikime të ngarkesës së pjesëve, ku kërkohet një vlerë e lartë SEER, SEPR ose IPLV. Ky version është i pajisur me një pompë me shpejtësi të ndryshueshme dhe ventilatorë duke siguruar një efektshmëri premium të ngarkesës, për të ulur kostot e mirëmbajtjes gjatë jetëgjatësisë së ftohësit. Për më tepër, nivelet e zërit të arritura në kushtet e ngarkesës së pjesëve janë veçanërisht të ulëta. Përveç operimit në mënyrë efikase dhe të qetë, diapazoni AquaSnap® me inteligjencën Greenspeed® operon nga -20 ° C deri në +48 ° C si standard.
 • 30XBEZE 200-1200 / 30XBPZE 200-400 Air-Cooled Fixed-Speed Screw Chiller

  Kapaciteti Nominal i ftohjes 210-1170kW – 50 H

  • Punim shumë ekonomik
  • Nivele të ulëta të zhurmës
  • I thjeshtë për tu instaluar.
  • Përgjegjës për mjedisin
  • Besueshmëri e jashtëzakonshme

  Përdor teknologjinë e fundit të Carrier:

  • Ftohës R-1234ze
  • Kompresorë vidë me shpejtësi fikse Carrier 06T me dy rotorë
  • Zhurmë e ulët gjenerata e 6-të e ventilatorëve Carrier Flying Bird M me motor AC me shpejtësi të ndryshueshme (30XBEZE) ose motor EC me shpejtësi të ndryshueshme
  • Avulluesit guackë-tub nga Carrier me dizajn të ri të tubit të bakrit për presion të ulët. Gjenerata e 2-të të shkëmbyesve të nxehtësisë të mikrokanaleve Carrier Novation TM të formës “V” me veshje opsionale Enviro-Shield.
  • Kontroll Carrier SmartVuTM me ndërfaqen e përdoruesit të ekranit me prekje dhe ngjyra që përfshin 10 gjuhë
 • Ftohësit e thithjes 16LJ / 16LJF me ujë të nxehtë me një efekt të vetëm

  Kapacitetit nominal i ftohjes 83 – 3956kW

  • Ftohësit e thithjes nga Carrier lejojnë diversifikimin e kërkesave kritike për ftohje. Ngarkesat kritike të ftohjes plotësohen me hyrjen minimale të energjisë elektrike.
  • Ato lejojnë gjeneratorë më të vegjël emergjence krahasuar me një ftohësit elektrik.
  • Njësitë janë të sigurta nga ozoni dhe pa CFC. Kërkesat për ftohje plotësohen pa ftohës me bazë klori.
  • Ato zvogëlojnë kontributin në ngrohjen globale dhe minimizojnë ndikimin global në masë të madhe.
  • Zvogëlimin e konsumit të energjisë elektrike dhe prodhimin e gazrave serë.
  • Frenuesi i tretësirës nuk ka ndikim në mjedisin.
  • Një ftohës thithës nuk përdor pjesë lëvizëse mekanike, dhe kjo çon në punim pa dridhje në qetësi.
  • Përdorimi i sipërfaqes me transferim të nxehtësisë me efikasitet të lartë ka zvogëluar hapësirën e nevojshme për instalimin e ftohësit thithës, duke rezultuar në një gjurmë më të vogël
  • Pa ftohës HFC
  • Burimi i ujit të nxehtë nga 110°C në 80°C
  • COPr deri në 0,78
 • Ftohës centrifugale me mbajtje qeramike 19DV me Greenspeed Intelligence

  Kapaciteti Nominal i ftohjes 1.400 – 3.500kW

  • Ftohës centrifugale AquaEdge 19DV integron teknologjitë më të fundit të Carrier:
   • Kompresori EquiDrive ™ me dy faza me strukturë të thjeshtuar dhe të ekuilibruar mundëson një performancë më efikase, të besueshme dhe më të qetë të makinës brenda një diapazoni më të gjerë të funksionimit.
   • Kushinetat qeramike lejojnë vajosjen e ftohësit për qetësi dhe efikasitet më të lartë.
   • Dizajni risi i rënies së filmit për avullues kryen në sisteme me presion të ulët, duke çuar në efikasitet më të lartë dhe ngarkesë më pak ftohëse.
   • Kontrolli SmartView™ e bën çdo operacion më efikas dhe më të mençur përmes funksionalitetit të zgjeruar dhe lidhjes më të mirë në distancë.
   • Përdorimi i PUREtec ™ R-1233zd (E) me Potencial të ulët të Ngrohjes Globale GWP ~ 1 përmbush angazhimin e Carrier për udhëheqjen e ruajtjes së mjedisit.
   • Carrier ka një proces rigoroz për përcaktimin dhe testimin e çdo përbërësi gjatë zhvillimit të produktit të ri për të siguruar besueshmëri dhe performancë të lartë.
  • 19DV është zgjidhja ideale për funksionim jashtëzakonisht të besueshëm dhe ekonomik, performancë më të qetë, kontrolle më të mençura, instalim fleksibël si dhe zhvillim të qëndrueshëm.
 • Ftohësa centrifugale Water-Cooled 19PV dhe pompa nxehtësie

  Kapaciteti Nominal i ftohjes 550-1.600 kW dhe i ngrohjes 650-1.875 kW

  • Seria e ftohësit dhe pompave 19PV me kompresorë centrifugale me dy turbina garanton pajtueshmëri me Direktivat & Rregulloret Evropiane. Zgjidhja perfekte për aplikime ngrohje dhe ftohje në zyra, spitale, qendra tregtare dhe industri.
  • Kompresorë centrifugale me 2 turbina
   • Optimizuar për ftohësin R134a – tip pa vaj.
   • Seksioni i energjisë me motor dhe elektronik ftohet nga ftohësi.
   • Levitacion magnetik për funksionim të qetë.
   • Kompresimi nga 1.5 në 5.0 Motor me inverter sinkron me efikasitet të lartë me magnet të përhershëm.
   • Sistem i integruar i fillimit të butë (rryma fillestare e kufizuar në 5A).
   • Mbrojtje e plotë elektronike e motorit nga mbingarkesa termike dhe elektrike.
   • Sensor në thithjen dhe shkarkimin e ftohësit për monitorimin e temperaturës.
  • Avulluesi i guaskë – tub
   • Teknologji gland-less me performancë të lartë*.
   • Pako e tubit të bakrit me brazda të brendshme dhe të jashtme.
   • Izolim termik 19 mm.
   • Bashkim i tipit Victaulic.
   • Presioni maksimal, ana e ujit, prej 10 bar.
  • Kontrolli Touch Pilot™
   • Ekran me prekje 7″, lehtësisht i përdorshëm
   • Menaxhimi në distancë përmes internetit.
   • Porta e komunikimi BMS.
   • Mbledhja e të dhënave nga të gjithë parametrat e njësisë.
 • Ftohës rrotullues 30RB 604-804 Air-Cooled

  Kapaciteti Nominal i ftohjes 607-774kW

  • Diapazoni i ftohësit të lëngshëm Aquasnap 604-804 përmban risitë më të fundit teknologjike:
   • Ftohës ozone-friendly R-410A
   • Kompresorë lëvizës
   • ventilatorë me zhurmë të ulët të bëra me material të përbërë
   • kontroll automatik i adaptimit të mikroprocesorit
   • këmbyes të nxehtësisë mikro-kanal alumini (MCHE)
  • Versioni AquaSnap (30RB 604-804) përmban një paketë kompakte, gjithçka në një, të optimizuar për aplikime me ngarkesë të pjesshme, ku nivele të larta të SEER, SEPR, IPLV janë të kërkuara.
  • AquaSnap (30RB 604-804), i pajisur me ventilatorë me shpejtësi të ndryshueshme dhe sinjal 0-10V për menaxhimin e pompës me shpejtësi të ndryshueshme të klientit, siguron efikasitet premium të ngarkesës së pjesshme për të ulur kostot e mirëmbajtjes gjatë jetëgjatësisë së ftohësit.
  • Për më tepër, nivelet e ulëta të zërit të arritura në kushtet e ngarkesës së pjesshme mund të jenë shumë të dobishme për aplikime të ndjeshme akustike. Përveç funksionimit me efikasitet dhe qetësi, AquaSnap operon nga -20 ° C deri në 48 ° C si standard.
 • Ftohës 30WI Water-Cooled dhe pompë nxehtësie

  Kapaciteti Nominal i ftohjes 220-720 kW dhe i ngrohjes 250-820 kW

  • Gjenerata e re e pompave të nxehtësisë të ftohura me ujë AquaSnap 30WI dhe ftohësve të ujit ofron një zgjidhje optimale për të gjitha proceset e ngrohjes ose aplikimet e ftohjes.
  • Këto njësi janë krijuar për t’u instaluar në dhomat e makinerive që mbrohen nga temperaturat e ngrirjes dhe moti i keq.
  • Diapazoni i ri është optimizuar për të përdorur ftohësin jo-ozon që shkatërron HFC R410A. Përdorimi i këtij ftohësi garanton pajtueshmëri me kërkesat më të kërkuara për mbrojtjen e mjedisit dhe rritjen e efikasitetit të energjisë sezonale.
 • Ftohësi 30KAV me vidë me shpejtësi të ndryshueshme me Greenspeed Intelligence

  Kapaciteti Nominal i ftohjes 607-774kW

  • Diapazoni i ftohësit të lëngshëm Aquasnap 604-804 përmban risitë më të fundit teknologjike:
   • Ftohës ozone-friendly R-410A
   • Kompresorët lëvizës
   • ventilatorë me zhurmë të ulët të bëra nga një material i përbërë
   • kontrolli automatik i mikroprocesorit
   • këmbyesit e nxehtësisë mikro-kanale alumini (MCHE)
  • Për më tepër, nivelet e ulëta të zërit të arritura në kushtet e ngarkesës së pjesshme mund të jenë shumë të dobishme për aplikime të ndjeshme akustike. Përveç funksionimit me efikasitet dhe qetësi, AquaSnap operon nga -20 ° C deri në 48 ° C si standard.
  • Versioni AquaSnap (30RB 604-804) përmban një paketë kompakte të gjitha në një të optimizuar për aplikime me ngarkesë të pjesshme, ku kërkohen shikime të larta, SEPR, IPLV. AquaSnap (30RB 604-804), i pajisur me ventilatore me shpejtësi të ndryshueshme dhe sinjal 0-10V për menaxhimin e pompës me shpejtësi të ndryshueshme të klientit, siguron efikasitet premium të ngarkesës së pjesshme për të ulur kostot e mirëmbajtjes gjatë jetëgjatësisë së ftohësit.
 • Ftohës i lëngshëm 30XB / XBP Air-Cooled

  Kapaciteti Nominal i ftohjes 267 – 1.682kW

  • Gama e Carrier AquaForce® 30XB është e disponueshme në tre nivele të efikasitetit për t’u përputhur në mënyrë të përsosur me secilin aplikim të klientit dhe për të përmbushur kërkesat e direktivës Evropiane të Ecodizajnit.
  • 30XBP: AquaForce® 30XBP me Greenspeed Intelligence është versioni premium me ventilatorë EC dhe sipërfaqe shtesë për shkëmbimin e nxehtësisë, për të përmirësuar efikasitetin e energjisë si të ngarkesës së plotë ashtu edhe të ngarkesës së pjesshme. 30XBP siguron një funksionim me kosto shumë efektive si në procesin ashtu edhe në aplikacionet e komoditetit, përmes përdorimit të teknologjisë më të përparuar të ventilatorit EC.
  • 30XB me Greenspeed Intelligence: AquaForce® 30XB me Greenspeed Intelligence është i pajisur me motorë ventilatorësh AC me shpejtësi të ndryshueshme. Ajo ofron një zgjidhje ekonomike për të rritur nivelet sezonale të efiçencës së energjisë për aplikime komoditeti. 30XB me inteligjencën Greenspeed plotëson kërkesat e BE 2018 Ecodesign SEER 12/7 ° C (ndryshimi i ngarkesës nga 15% në 100%).
  • 30XB: AquaForce® 30XB është i pajisur me kompresor vidash me shpejtësi fikse dhe ventilatorë me shpejtësi fikse me motor AC. 30XB ofron një zgjidhje ekonomike ndërsa siguron nivel të lartë të efikasitetit të energjisë me ngarkesë të plotë për aplikimet e procesit dhe funksionimin 12/7 ° C në klimat e nxehta. 30XB është në përputhje me kërkesat e BE Ecodesign 2018 SEPR -2 / -8 ° C dhe 12/7 ° C për ftohësit e procesit me temperaturë të mesme dhe të lartë (ndryshimi i ngarkesës nga 15% në 100%).
  • Teknologjitë kryesore të industrisë:
   • Gjenerata e 6-të e ventilatore “Flying Bird” me motor AC ose EC.
   • Gjenerata e dytë Novation Micro Channel e këmbyesve të nxehtësisë në formën “V”.
   • Pompa të vetme ose të dyfishta me shpejtësi fikse me motor AC (opsional) të disponueshme në të gjitha madhësitë deri në 500kW.
   • Kompresor me vidhë me shpejtësi fikse me motor AC.
   • Avullues guackë-tub për efikasitet të lartë të energjisë.
   • Kontroll i përparuar prekjes me ndërfaqe ekrani, me ngjyra 5 inç, me qasje në distancë përmes internetit.