Ndërtimi i gjelbër dhe praktikat e qëndrueshme nuk ishin gjithmonë në krye të shumicës së mendjeve, por ato kanë qenë në thelbin e Carrier që nga fillimi.

Një projekt i qëndrueshëm

Me ndërtesat që zënë 40 përqind të të gjithë konsumit të energjisë në mbarë botën, përpjekja për të krijuar ndërtesa më efikase dhe të qëndrueshme nuk ka qenë kurrë më e madhe. I udhëhequr nga vlerat kryesore të kompanisë për përgjegjësinë dhe kujdestarinë mjedisore, Carrier është fokusuar në zhvillimin e zgjidhjeve të qëndrueshme të ndërtimit për të siguruar efikasitet më të madh të energjisë dhe përfitime mjedisore për klientët në të gjithë botën.

Planet për ndërtesat e qëndrueshme kërkojnë produktet kryesore të industrisë me efikasitet energjetik dhe Praktikat e Lidershipit në Energjinë dhe Dizajnin Mjedisor (LEED®) të ndërtimit të gjelbër-dhe Carrier i jep të dyja. Në Bengaluru, Indi, për shembull, ekspertiza e Carrier, e cila përfshinte instalimin e një ftohësi me vidë që nuk prish ozonin, ndihmoi që ITC Hotel Royal Gardenia të ishte hoteli më i madh në botë dhe Azia, i gjelbër i vlerësuar me LEED Platinum®.

Pjesa më e madhe e suksesit të ITC Hotel Royal Gardenia dhe projekteve të ngjashme të ndërtimit të gjelbër të Carrier mund t’i atribuohet arsimit superior. Që kur themeluesi ynë, Willis Carrier, filloi trajnimin e anëtarëve të industrisë së HVAC në 1905, Carrier ka pranuar se profesionistët e trajnuar mirë janë thelbi i një të ardhmeje më të qëndrueshme.

Carrier vazhdon atë trashëgimi sot duke zhvilluar dhe vendosur një nismë arsimore gjithëpërfshirëse për të ushqyer lëvizjen e ndërtimit të gjelbër në të gjithë botën – duke trajnuar mijëra profesionistë të industrisë nga Lindja e Mesme në Shtetet e Bashkuara, Evropë në Amerikën Latine dhe në të gjithë Azinë.

Instituti i Qëndrueshmërisë i Universitetit Carrier ofron më shumë se 50 kurse që lidhen me qëndrueshmërinë dhe zhvillimin profesional, mjetet e mësimit teknik dhe aplikimin që mbështesin kredencialet profesionale LEED për klientët dhe punonjësit në të gjithë globin. Në fakt, Carrier është ofruesi më i madh i arsimit LEED për Këshillin e Ndërtimit të Gjelbër të SHBA (USGBC).

Në Carrier, ne nuk premtojmë vetëm qëndrueshmëri – ne gjithashtu e praktikojmë atë. Ne kemi tre objekte të certifikuara LEED, duke përfshirë fabrikën tonë në Charlotte, Karolina e Veriut dhe uzinën tonë Monterrey, Meksikë, e cila ishte objekti i parë industrial në industrinë globale të HVAC që u certifikua nga LEED Gold®. Kohët e fundit, struktura jonë e United Technologies Electronic Controls u bë objekti i parë i prodhimit të elektronikës në botë që fitoi certifikimin LEED Gold® sipas sistemit të vlerësimit të LEED për Ndërtesat Ekzistuese.

Produktet, arsimi dhe fabrikat mënjanë, Carrier e kupton lëvizjen e ndërtesës së gjelbër sepse ne ishim atje kur filloi. Para se ndërtesa e gjelbër të ishte e ftohtë, ne ishim themeluesin e kompanisë numër një të USGBC dhe një anëtar themelues të Këshillit të Ndërtimit të Gjelbër në të gjithë botën në Argjentinë, Kinë, Indi, Singapor dhe Francë.

Ne njohim ekuilibrin përgjegjës midis teknologjive dhe ekspertizës që ofrojmë sot dhe botës në të cilën jetojmë nesër. Për sa kohë që ndërtesat e gjelbra vazhdojnë të rriten, Carrier do të vazhdojë të marrë qëndrueshmërinë në lartësi të reja.

LEED®, LEED Platinum®, U.S. Green Building Council® dhe LEED Gold® janë të gjitha marka tregtare të regjistruara në pronësi të Këshillit të Ndërtimit të Gjelbër të SHBA.

Bisedo me Carrier Albania