Që nga viti 1902, Carrier ka kultivuar një histori novacioni të dëshmuar në industritë e ngrohjes, ajrit të kondicionuar dhe ftohjes, duke mundësuar komoditet dhe efikasitet global.

1876-1902

Shpikja që ndryshoi botën

1876
Përmirësimi

Bota para se të ftohet

Para shpikjes së ajrit të kondicionuar modern, moti i nxehtë dhe me avull shpesh nënkuptonte ditë të humbura pune dhe netë pa gjumë.

1881
Zhvillimi

Rregulli i rrëshqitjes

Rregulli i rrëshqitjes së Willis Carrier, një instrument llogaritës rrethor, u patentua në 1881 dhe u prodhua nga Kueffel & Esser. Në thelbin e rregullit të rrëshqitjes është një cilindër, ose rrëshqitje, që përmban një sërë peshore. Shtrirja e kujdesshme e shkallës jep saktësinë e një kalkulatori modern. Carrier e përdori këtë instrument për të llogaritur kontrollin e pikës së vesës, një përparim që ishte themeli i shpikjes së tij të ajrit të kondicionuar modern.

1902

Zhvillimi

Nisja e motorit

Willis Carrier fillon motorin që do të drejtojë sistemin e parë modern të ajrit të kondicionuar në botë, i instaluar në verën e vitit 1902 në fabrikën e shtypjes Sackett & Wilhelms në Brooklyn, New York. Konceptimi i këtij artisti u shfaq në edicionin e gushtit 1954 të revistës Steelways, i cili vuri në dukje, falë Carrier, se “ajri i kondicionuar u përhap në industri si një fllad i ftohtë”.

1902

Leadership

Fillimet e Carrier

Një portret në grup i inxhinierëve të Buffalo Forge Company përfshin Willis Carrier (rreshti i poshtëm, i treti nga e djathta) dhe partneri i tij i ardhshëm i biznesit, J. Irvine Lyle (rreshti i mesëm, i gjashti nga e majta). Carrier, Lyle dhe pesë inxhinierë të tjerë do të hapnin Carrier Engineering Corporation si një njësi e pavarur në 1915.

1902

Lidershipi

Dr. Carrier, “Shefi”

Shpikja e ajrit të kondicionuar modern në korrik 1902 ishte vetëm fillimi për Willis Carrier, kontributet e të cilit në prodhimin industrial efikas dhe rritjen e rehatisë njerëzore gjatë 50 viteve të ardhshme ishin aq gjithëpërfshirëse saqë ai u bë i njohur si “Ati i Kondicionerit”.

Bisedo me Carrier Albania